EN’AM SURESİYLE MANEVİ TEDAVİ YOLLARI VE SIRLARI

EN’AM SURESİYLE MANEVİ TEDAVİ YOLLARI VE SIRLARI

Fazileti:
Allah Resulü(s.a.v) buyuruyorlar ki;

  • Kim sabahleyin En’am Suresinin ilk üç ayetini okursa, Allah o kimsenin emrine yetmiş bin melek verir ve O melekler o kimseyi korurlar ve onun için kendi amellerini kıyamete kadar yazarlar. Yedinci kat gökten yanında demirden tokmak bulunan melekler iner. şeytan o adamın kalbine bir şer koymak istediğinde melek tokmakla şeytanı döver ve bu esnada şeytan ile adam arasında yetmiş bin perde oluşur. Allah teala buyuruyor ki:
    “Ey ademoğlu! Benim gölgem altında yürü,cennetin ağaçlarının gölgesinden faydalan,Kevser’den iç,Sensebil suyunda yıkan.Sen benim kulumsun.Ben de senin Rabbinim.Bu gün senin aleyhine ne bir hesap vardır, nede azap”
  • En’am Suresini arasına dünya kelamı sokmadan baştan sona kadar okuyanın, cenabı Hakk o kimsenin geçmiş günahlarını bağışlar.
  • Kim En’am suresini okursa gece gündüz onun üzerine yetmiş bin melek salat’ü selam getirir.
  • Sabahları ve akşamları aşağıdaki ayeti kerimeyi yedişer defa okumaya devam edenler, bu ayeti okuduktan sonra avuçlarına üfleyip,elleriyle yüzünü ve vücudunu mesherderse Cenabı Hakk  o kimeys ağrı ve acı yüzü göstermez.

“Bismillahirrahmanirrahıym.El hamdü lilahillezine halekas semavati vel erda ve cealez zulumati ven nura sümmellezine keferu bi rabbihim ya’dilun.”

admin:
Related Post