Enfal Surelerinin Faziletleri

Enfal Surelerinin Faziletleri 

Enfal Surelerinin Faziletleri

NİFAKTAN KURTULMAK İÇİN "Her kim ki, Enfal sure-i şerifesi ile Tevbe sure-i şerifesini okursa ben, o kimsenin münafıklıkla ilgisinin bulunmadığına şehadet ederim. O kimseyi şefatimle de ayırmam. O kimse için bu sure-i şerifelerin okunması karşılığında yer yüzünün münafık erkek ve münafık kadınlarının sayısınca sevap yazılır. 

Arş ve arş da bulunan bütün melekler o kimsenin günahlarını bağışlaması için Cenab-ı hakk'a istiğfar ederler. Bunu o kimse yaşadığı müddetce devam ettirirler" Buyuruyor efendimiz ( S.A.V. )

MAKSADINA ULAŞMAK İÇİN

Bir kimse her gün 7 defa

Tevbe 129.ayeti

أَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ , بِسْمِ ﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

"Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm. Bismillahirrahmanirrahîm. "
Meali : Kovulmuş Şeytandan Allah'a sığınırım. Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

فَإِن تَوَلَّوْاْ فَقُلْ حَسْبِيَ اللّهُ لا إِلَهَ إِلاَّ هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ

"Fe in tevellev fe kul hasbiyallahü la ilahe illa hu aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil aziym"
Manası: “(Ey Muhammed!) Yüz çevirirlerse de ki: Allah bana yeter. O’ndan başka ilâh yoktur. Ben sadece O’na güvenip dayanırım. O yüce Arş’ın sahibidir.(Diyanet çevirisi)

Ayet-i kerimesini okumayı adet haline getirirse herhangi bir maksadına ulaşması için bu kafidir. Bu maksadı ister dünya işleri ile ilgili olsun istersede yalnış ve hayırsız iş her dilediğine kavuşur.

SANCILAR İÇERİSİNDE KIVRANAN KİMSEYE

Ayağı uyluk kısmından kırılmış bir kimseyi getirdiler sancılar içerisinde kıvranan ve feryat eden o kimseye Ebu Ma'şer : Elini yerine koy ve Tevbe sure-i şerifesinin sonu olan ( yukarıda yazdığımız ) Ayet-i kerimeyi oku der,
Derhal sancısı kesilen kimsenin bir müddet sonra da kırılan uyluğu şifa bulur.

NASİHAT DİNLEMESİ İÇİN, HUZUR VE EMNİYET İÇİN, MADDİ VE MANEVİ SIKINTILARDAN KURTULMAK İÇİN Enfal sure-i şerifesinden yukarıdaki ihtiyaçlar içinde istifade edilebilir.

admin: