Ev Sahibi Olamamış Kişilerin Okuyacağı Ev Alma Duası

Ev Sahibi Olamamış Kişilerin Okuyacağı Ev Alma Duası

Ev Sahibi Olamamış Kişilerin Okuyacağı Ev Alma Duası

Ev alma duası, bugüne kadar ev sahibi olamamış kişiler buna Allah'a dua ederek sahip olabilirler. Gönülden istenen her şeyin Allah tarafından kabul edileceğini unutmamak gerekir. Allah'tan istenecek dileklerden biri olan mal, mülk sahibi olmak için bunu çok istemek gerekir. Herkes başını sokacak bir ev sahibi olmak ister.

Allah'ın her zaman insanların yanında olduğunu unutmamak gerekir. İnsanı hem yaratan, hem de yanında olan yüce Rabbimizle bağımızı hiç bir zaman koparmamalıyız. Biz Rabbimize yaklaşmaya çabalarsak, Allah'ta bize yaklaşacaktır. Kulluk vazifemizi Allah'a dua ederek, paylaşarak ve isteklerimizi sunarak yapmalıyız.

Ev alma dualarına örnekler

"Bismillahirrahmanirrahim, Kulillahumme malikel mülki tü'til mülke men teşaü ve tenziul mülke mimmen teşaü ve tüızzü men teşaü vetüzillü men teşaü bi yedikel hayr. İnneke ala külli şey'in kadir. Tülicül leyle fin nehari ve tülicün nehara fil leyli ve tuhricül hayye minel meyyiti ve tuticül meyyite minel hayyi ve terzüku men teşaü bi gayri hisab. " Bu duayı ev almak isteyen, servet sahibi olmak isteyen kişilerin her gün 44 defa okuması uygundur. Bunu gönülden ister, devam ederse çok kısa sürede dilekleri yerine gelir.
Ev almak isteyen kişiler 19 gün boyunca hiç ara vermeden her sabah 7 defa besmele, 7 defa istiğfar, 7 defa kelime-i şehadet, 7 defa salavat, 7 defa La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim, 7 defa Allahu Ekber okumalıdır.
Pazar günü akşam namazından sonra başlayıp, 7 gün boyunca her gün 4000 defa "Hasbünallahü ve nimel vekil" okunması ev almak isteyenlerin yapabileceği duadır.

Her gün kılınacak sabah namazının ardından 101 defa Fatiha suresini okuduktan sonra, 101 defa "Ya Kafi, Ya Gani, Ya Muğni, Ya Fettah, Ya Rezzak" okuyarak 3 defa şöyle dua edilmelidir; "Ya kafi ekfina, Ya muğni ağnina, Ya Fettah iftah lena babe rahmetike, Ya Rezzak urzukna bi lutfike ve Keremike ve bicahi sahibi'l - vesileti seyyidina Muhammedin aleyhi's - salatü ve's - selam." Bu şekilde dua edildiğinde ev almak isteyenlerin dileklerine kavuşmasına Allah yardım edecektir.
"Ya mübdie'l beraya ve müide ha ba'de fenaiha bi kudretihi Ya Mübdiu" Meali "Ey mahlukatı hiç yoktan var eden ve hepsi yok olup gittikten sonra kudretiyle tekrar diriltecek olan! Ey Mübdi" Bu duayı ev almak isteyen, evlenmek isteyen, yeni bir işe girişen herkes 41 defa okumalıdır. Allah'ın izniyle istediğine kavuşacaktır.

hadmin: