Evlenmek için Okunacak Dua, Evlilik Duası

Evlenmek için Okunacak Dua, Evlilik Duası

Evlenmek için Okunacak Dua, Evlilik Duası

Hayırlı bir evlilik yapmak ve huzurlu bir aile ortamı kurmak herkesin hayalidir. Bunun için çoğu kişi karşısına kendisi için hayırlı olacak birini ister. Saygı ve sevgi bağları ile örülmüş bir evliliği de ancak ve ancak Allahu Teâlâ verebilir.

Bu nedenle evlenmek isteyenler için Allah’a el açmak ve güzel bir evlilik istemek hayatın geri kalanını da olumlu olarak etkileyecektir. Evlenmek isteyenler için Kur’an-ı Kerim’den sureler okunabileceği gibi Allahu Teâlâ’nın isimleri zikir olarak çekilebilir.

Evlenmek İçin Yapılabilecek Dualar

Güzel bir evlilik yapmak isteyenler için Hadid Suresi’nde geçen şu ayetler okunmalıdır:

‘’Ve ennel fadle bi yedillâhi yû’tîhi men yeşâu, vallâhu zûl fadlil azîm.’’(1)

Anlamı: İhsan, üstünlük ve fazilet Allahu Teâlâ’nın elindedir. Allah onu istediğine verir. Allah büyük fazilet sahibidir.

Bu ayeti kerime ayrıca bir kâğıda yazılarak bir poşete sarılır ve evlenmek isteyen kişi boynuna asarsa kısa sürede hayırlı bir izdivaç yapar.

Taha Suresi bir kâğıda yazılıp suda yazıları silindikten sonra suyu ile banyo yapılırsa kişi kısa sürede evlenir. (2)

Ya Fettah, Ya Habib, Ya Vedud gibi isimler bol bol zikredilmelidir.

Festebşirû bi bey’ıkumullezî bâya’tum bihî, ve zâlike huvel fevzul azîm(azîmu).

Anlamı: O halde O’nunla yapmış olduğunuz bu alışverişinizden dolayı sevinin. İşte bu, (gerçekten) büyük kazançtır. (3) Bu ayeti kerime hayırlı bir talip çıkana kadar günde 66 kere okunmalıdır.

Vel fecri. Ve leyalin ‘aşrin. Veşşef’ı velvetri. Velleyli iza yesri. Hel fiy zalike kasemün liziy hıcrin. (4)

Ve cealna mim beyni eydihim sedden ve min halfihim sedden fe ağşeynahüm fehüm la yübsırun. (5)

İnna fetehna leke fethan mubiyna.(6)

Nasrun minallâhi ve fethun karîb(karîbun) (7)

Ya hayral Fatihine bi rahmetike ya erhamer rahimin.

Yukarıdaki ayetler bir kâğıda yazılıp üzerinde taşınılırsa evlenmek için hayırlı bir kısmet bulunacağı gibi hayırlı bir yuvada kurulacaktır.

İnnellezîne yetlûne kitâballâhi ve ekâmûs salâte ve enfekû mimmâ rezaknâhum sirren ve alâniyeten yercûne ticâreten len tebûr(tebûre). (Şüphesiz, Allah’ın kitabını okuyanlar, namazı kılanlar ve kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden, gizlice ve açıktan Allah yolunda harcayanlar, asla zarar etmeyecek bir ticaret umabilirler.)(8)

Li yuveffîyehum ucûrehum ve yezîdehum min fadlih(fadlihi), innehu gafûrun şekûr(şekûrun). (Allah, kendilerine mükâfatlarını tam olarak versin ve kendi lütfundan daha da artırsın diye (böyle yaparlar). Şüphesiz O, çok bağışlayandır, şükrün karşılığını verendir.)(9)
Yukarıdaki ayetler sürekli olarak okunmaya devam edilirse kısa sürede kısmet açılır ve kişi evlenir. Okuyamayanlarda yakınlarına okutup suyun içine üfletip bu suyu içebilirler.

Kaynaklar

(1)Hadid Suresi, 29

(2)Kur’an-ı Kerim’in Havası ve Esrarı

(3)Tevbe Suresi, 111

(4)Fecr 1-5

(5)Yasin Suresi 9

(6)Fetih Suresi, 1

(7)Saff, 13

(8)Fatır Suresi 29

(9)Fatır Suresi 30

alıntıdır...

hadmin: