Hayırlı Evlilik için Furkan Süresi Âyet-i Kerim

Hayırlı Evlilik için Furkan Süresi Âyet-i Kerim

Hayırlı evlilik yapmak isteyen kimseler, her duada olduğu gibi önce Allah rızası kazanmak için duasına niyet eder, dua sonunda “Rabbim! okuduğum dua-süre veya Âyet-i Kerim hürmetine dünyam ve ahiretim için hayırlı ise şu dileğim,şu isteğim içinde okudum kabul buyur…amin ” diyerek dua eder.

Duaya başlamadan günahalardan temizlenmek maksadıyla  en az 7 veya  70-yada 100 İstiğfar en az 7 yada 100 salavat okunur.Dua sonunda 3-7 veya istenirse 100 salavat okunur ki 2 salavat arası dualar geri dönmez.

Hayırlı bir kısmet,hayırlı bir eş için furkan süresi (74)’ncü ayeti her namazdan sonra 3 defa veya her gün 21 veya 41 defa okunabilir.

Furkan süresi 74 ncü Âyet-i Kerim;

وَالَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا
“Vellezîne yekûlûne rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ ve zurriyyâtinâ kurrate a’yunin vec’alnâ lil muttakîne imâmâ(imâmen).”

“Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle” diyenlerdir.

Allah kabul etsin her kardeşimizin duasını Amin

admin:
Related Post