Helal Kazanç Elde Etmek için Okunacak Dua

Helal Kazanç Elde Etmek için Okunacak Dua

Kişinin kimseye muhtaç olmadan hayatını sürdürebilmesi ve çoluk çocuğunun nafakasını temin edebilmesi için meşrû yoldan çalışıp helâlinden kazanması dinî bir görevdir. Bu görevi yerine getiren kimse Allah’a ibadet etmiş olur.

İşlerimize temiz, abdestli ve doğru olarak yapmak, Allah’a hamt etmek öncelikle yapmamız gerekenlerdir. Yüce Allah, Kur’ân-ı Kerim’inde helal kazanç ile ilgili konuda bize şöyle güzel bir dua öğretiyor:

Verzüknâ ve ente hayrur-râzikîn.

Anlamı:

“Ey Allah’ım! Bizi rızıklandır. Sen rızıklandıranların en hayırlısısın.” (Mâide, 5/114) Hz. Ali (r.a.)’den rivayet edildiğine göre, Resûlüllah ( sav ) da kendisine şu duayı öğretti:
Okunuşu:

Allâhümme’kfinî bi-helâlike ‘an harâmike, veğninî bi-fadlike ‘ammen sivâke.

Anlamı:

“Allah’ım! Bana helâl rızık nasib ederek haramlardan koru! Lütfunla beni senden başkasına muhtaç etme!”
Helal ve bol kazanç için faydalı diğer bir dua ise karınca duası veya bereket duasıdır. Halk arasında okunan meşhur olmuş dualardan birisidir. Kaynaklara baktığımızda Peygamber Efendimiz’den böyle bir duanın gelmedigini görüyoruz. Ancak duanın metnine baktığımızda duada geçen ifadeler ayet ve hadis kaynaklıdır. Bu sebeple bu duanın okunmasında ya da taşınmasında herhangi bir sakıncanın olmadğını söyleyebiliriz.
Peygamber Efendimiz ( sav ), sahabelerden helal kazanç ile ilgili gelen sorular üzerine onlara şu duayı öğretti.

Allahümme’kfini bi-helalike an haramike veğnini bi-fadlike ammen sivake.

Anlamı:

“Allah’ım! Bana helal rızık nasip eyle haramlardan koru! Lütfunla beni senden başka kimseye muhtaç etme!”

admin: