Her Dilek ve Arzuya Kavuşturan Âyet-i Kerim

Her Dilek ve Arzuya Kavuşturan Âyet-i Kerim

Yüce Rabbimiz’in lutfu ve keremine, bereketine ve faziletine inanan bir kimse her gün zikir maksadıyla ihlas ve samimiyetle bu Âyeti okursa; huzur, muhabbet konusunda, Allah’tan her hangi hayırlı ve helal bir dileğinin kabulünü isteyen, her hangi bir sıkıntısından kurtulmak isteyen, devlet kapısında halledilmesi gereken bir problem ve talebi olan bu ayeti en az 7 veya (313) defa  zikredip Rabbimize müracaatta bulunursa her dileği rahatlıkla yerine gelir.

Bu âyet hakkınnda Sahabei Kiramdan ebüd-Derda Hazretleri, Peygamber Efendimizden şöyle bir hadisi şerfi nakletmiştir.

Bir kimse bu âyeti her gün (7) defa okumaya devam ederse,her dileğine ulaşması için  bu ona yeter.”

Yine Peygamber Efendimizden naklolunan bir rivayete göre “Bu ayeti günde (7) defa okumaya devam eden kimse ;yıkıntı ve çöküntü altından kalarak,boğularak,yanmak yada vurulmak suretiyle ölmekten kendisini korumuş ve kurtarmış olur.”
Bu ayeti zikir maksadıyla okumaya devam eden kimse sağ elini ağrıyan yerin üzerine koyup bu âyeti (7) defa okursa ağrı kesilir.

Bu âyet tevbe süresinin 129 nncu âyetidir. Bu ayeti her gün sabah akşam (7)  defa veya her namazdan sonra 7 defa okumaya devam edelim. Hayırlı niyet ve dileklerimizin kabulü için,her hangi bir hacetimizin kabulü,her hangi bir sıkıntımızdan feraha çıkmak için,sevgi  ve muhabbet kazanmak için,her hangi bir problemin çözülmesi için (313)  defa okumaya devam  edenin  duası ve dileği kabul olur inşallah.

Okunacak ayeti kerim;

فَإِن تَوَلَّوْاْ فَقُلْ حَسْبِيَ اللّهُ لا إِلَهَ إِلاَّ هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ

“Fe in tevellev fe kul hasbiyallâh(hasbiyallâhu), lâ ilâhe illâ hûve, aleyhi tevekkeltu ve huve rabbul arşil azîm(azîmi).”
Manası:”Eğer yüz çevirirlerse de ki: “Bana Allah yeter. O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. Ben ancak O’na tevekkül ettim. O, yüce Arş’ın sahibidir.”

admin:
Related Post