Kutlu Doğum Haftası Duaları

Kutlu Doğum Haftası Duaları

Kutlu Doğum Haftası: Hz. Muhammed ( sav ) efendimizi anmak için, her yıl Nisan ayında düzenlenen, Peygamberimizin dünyayı teşrifleri olan Mevlid-i Nebevî (Hicri Rebiulevvel ayının 12. gecesi), asırlardır milletimiz tarafından “Mevlid Kandili” olarak kutlanmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, yüzyıllar önce bir ilim ve kültür bayramı şeklinde kutlanan mevlid geleneğini canlandırmayı amaçlamış, bu düşünce ile de Peygamberimizin doğum gününü içine alan haftayı, Kutlu Doğum Haftası olarak ilan etmiştir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğum gününü kutlamak amacıyla her yıl 14-20 Nisan arasında kutlanır.

Bu gecelerde bol bol salavat okumak gerekir. Çeşitli salavatların olduğu gibi en belirgin olanı ise namaz da oturur iken okunan salli-barik dualarıdır.

Allahümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed, kemâ salleyte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim, inneke hamîdun mecîd.
Allahümme bârik alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed, kemâ bârekte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim, inneke hamîdun mecîd.

Manası: 

Allah’ım! Muhammed’e ve Muhammed’in ümmetine rahmet eyle; şerefini yücelt. İbrahim’e ve İbrahim’in ümmetine rahmet ettiğin gibi. Şüphesiz övülmeye layık yalnız sensin, şan ve şeref sahibi de sensin.
Allah’ım! Muhammed’e ve Muhammed’in ümmetine hayır ve bereket ver. İbrahim’e ve İbrahim’in ümmetine verdiğin gibi. Şüphesiz övülmeye layık yalnız sensin, şan ve şeref sahibi de sensin.
Bir başka dua ise Lailahe İllallahu Vahdehu La Şerike Leh. Lehül Mülkü Velehül Hamdu Yuhyi ve Yumitu veHüve Hayyun La Yemutu Biyedikel Hayr. Vehuve Ala Külli Şeyin Gadir.
Elhamdüllillahi Rabbil Alemine Vesselatu Vesselamu Ala Resulina Muhammed’din ve Ala Alihi Vessahbihi Ecmain. Ya Erhamerrahimin Teveccehtü İleyke.
Salli Ala şefi-zünübina Muhammed,
Salli Ala tabibi-kulubina Muhammed,
Salli Ala nur-il Hüda Muhammed.
Ya İlahel Alemin! Leyle-i Mevlüd hürmetine, Resuli Haşimi izzetine, dinin olan dini İslama tabi biz Ümmeti Muhammedi gaflet uykusundan uyandır! Bizleri tevhid nuru ile nurlandır! Bu gece ki; Habibinin, mahbubunun, doğduğu gecedir. Bizim günah ile kararan kalplerimizi Nuru Muhammedi ile tezyinü tenvir eyle! Bizi, zilletten, illetten kurtar aziz eyle! Cehlimiz ile yuvarlandığımız, delalet çukurundan hidayete, zulmetten nura, zülmden adle eriştir. Bizi günahtan, masiyet ve isyandan kurtar. Bizi razı olduğun yerlerde kullan, bizi kafirlere zebin etme, zalimlere çiğnetme.

admin:
Related Post