Uğur ve Dilek Duası

Uğur ve Dilek Duası

Uğur ve Dilek Duası

Hz. Enes (Radıyallahu Anh) Anlatıyor: "Resulullah (Aleyhissalâtu Vesselâm), Bir İhtiyacı Görmek Üzere (Yola) Çıktığı Zaman;

كَانَ يُعْجِبُهُ إذَا خَرَجَ لِحَاجَةٍ أنْ يَسْم يَا رَاشِدُ يَانَجِيح

Yâ Râşid

(Uğurlar Olsun)

Yâ Necîh

(Hayırlı Muvaffakiyetler)

Temennîlerini İşitmekten Hoşlanırdı."

Açıklama:

Bir İş İçin Çıktığı Zaman Resulullah'ın İşitmeyi Arzu Ettiği Kelimeler "Yâ Râşid Yâ Necîh"Dir.

Râşid, Dilimizdeki Rüşd'den Gelir, Doğru Yolu Bulan Demektir. Necîh De İhtiyacı Görülen Yani Muradına Eren Demektir.

Bu Tabirlerin Dilimizdeki Tam Karşılığını Bulmak İçin Bu Makamda Söylediğimiz Tabirleri Aramamız Gerekir. Gayeli Olarak Yola Çıkan Kimseye, Ayrılışı Sırasında, "Uğurlar Olsun! Allah Rast Getirsin!" Deriz . Öyleyse Yâ Râşid, Yâ Necîh -Bazı Rivayetlerde, Ya Vâcid- Gibi Tabirleri "İstikametten Ayrılmayasın"; "Doğrulukta Muvaffak Olasın!" "Güle Güle"; "Hayırlı İşler!"; "Hayırlı Muvaffakiyetler!" Gibi; Hem Dua, Hem Nezaket, Hem Örf Ve Âdâb Bakımından Söylenen Sözlerimizle Karşılamamız Gerekecektir.

Bu Yazı, Dualar, Uğur Duası, Şans Duası Türkçe, Uğur Duaları, Yola Çıkarken Okunan Dua, Rızık İçin Okunan Dua, Rızık Açma Duası, İstediğine Kavuşma Duası, Sevdiğine Kavuşma Duası Etkili İle İlgilidir.

Dilek Duası Ve İstek Duası (Uğur Duası-Şans Duası)

Bir Kimse Cuma Gecesi Yani Perşembeyi Cumaya Bağlayan Gecede 100 Kere Salavat-I Şerif Olursa Allah'tan İstediği Dileğine Gerçekleşmesi İçin En Güzel Bir Yöntemdir. .

Salavat-I Şerifi Okumak Dünya Ve Ahiret Hayatında İyilikler Ve Güzellikler Getiren Ve Hayır Kapılarını Açan Bir Anahtardır.

Allah'ın Merhametine Sığınıp Af Dilemeyi İçeren Duaların 7 Kere Okunması Da Dileklerin Kabulü İçin En Hayırlı Yöntemdir.

Dileklerin Kabulü İçin Büyük Hacet Duası

Dileklerin Gerçekleşmesi İçin İbadetlerin Tam Olarak Yerine Getirilmesi, Hayırlı Bir Kul Olmak Ve Samimiyet Çok Önemlidir. Çünkü Tek Sığınağımız Yüce Yaratıcımızdır. Ve Alemlerin Tek Sahibi De Yalnızca O’dur.

Dilek Duası

100 Kere Salavat-I Şerif Okumak Kulların Allah'tan İstedikleri Dileklerin Gerçekleşmesinde Hayır Kapılarını Açan İbadettir. Her Dua Şükü
R İbadetini Yerine Getirmektedir. Kullar Allah'tan İstedikleri Dilekleri Hacet Namazı Kılarak İletmektedir. Allah’ta Kulları İçin En Hayırlı Olanı Yerine Getiren Mutlak Bir Güçtür.

 

admin:
Related Post