Ümitsizliği Ortadan Kaldırmak İçin Okunacak Dua

Ümitsizliği Ortadan Kaldırmak İçin Okunacak Dua 

Ümitsizliği Ortadan Kaldırmak İçin Okunacak Dua

Şeytan, insanlara her zaman güvensizliği fısıldar. Olaylara karamsar bir açıdan bakmayı telkin eder ve gelecekten yana ümitsizliğe düşürmeye çalışır. 

Kimi zaman insan, yaptığı bir hata ya da işlediği bir günah yüzünden imanından umudunu keser, asla bağışlanmayacağına ve azapla karşılık göreceğine kendisini inandırır. Kur’an dışı olan bu düşünce, şeytanın verdiği vesveselerden biridir.

Allah’a yönelmek, O’ndan bağışlanma dilemek, tövbe edip O’nun rahmetine sığınmak konusunda ümit kesilmemelidir. Allah Kur’an’da; Ey kendi aleyhlerinde olmak üzere ölçüyü taşıran kullarım. Allah’ın rahmetinden umut kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları bağışlar. Çünkü O, bağışlayandır, esirgeyendir. (Zümer Suresi, 53) buyurarak, ümit kesilmemesi gerektiğini bildirmiştir.

Rasûlullah buyuruyor:”Herhangi bir kul, koltuğunun altı görülecek şekilde ellerini kaldırır ve Allah’tan bir dilekte bulunursa; acele etmediği takdirde kesinlikle duasına icabet edilir.- Acele nasıl olur yâ Resulullah? Diye soranlara ise; – Dua ettim ettim, kabul olmadı, der”(de vazgeçer)… işte bu yanlıştır; dua yerine gelene kadar ısrar etmek gerekir, dediği belirtilmiştir.

Yine bir hadiste Peygamber Efendimiz ( sav) ümitsizlik için şu duayı okuduğu bildirilmiştir:

Ey Yüce ALLAH’IM! Tasadan ve tembellikten sana sığınırım. Korkudan ve ümitsizlikten sana sığınırım. Korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım. Borcumun beni sıkıştırmasından sana sığınırım. Makam ve mevkiinin şımarttığı adamların şerrinden ve kötülüğünden sana sığınırım.
Başka bir rivayette ise ümitsizlik anında şu duanın okunması tavsiye edilmiştir:

Okunuşu:

Lâ ilâhe illallâhül-Azîmül-Halîm.Lâ ilâhe illallâhu Rabbül-Arşil-Azîm.Lâ ilâhe illallâhu Rabbüs-semâvâti ve Rabbül-ardı ve Rabbül-Arşil-Kerim.

Anlamı:

Azîm ve Halîm olan Allah’tan başka ilah yoktur. Azametli Arş’ın Rabbi olan Allah’tan başka ilah yoktur.Göklerin Rabbi, yerin Rabbi ve güzel Arş’ın Rabbi olan Allah’tan başka ilah yoktur.

admin: