Zararlı Hallerden Korunma Duası

Zararlı Hallerden Korunma Duası

Kulların dünyadayken başına türlü türlü sıkıntı gelebilir. Her biri Allah u Teâlâ tarafından gönderilmiş imtihanlar olmasına rağmen Allah kullarına bu hallerde dahi kendisine sığınılmasını istemiştir.

Zararlı durumlardan kurtulmak ve insanın karşısına çıkacak zararlı hallerden korunmak için temiz ve abdestli gezilmeli ve bol bol dua edilebilir. Her türlü zarardan korunmak isteyenlerin güne başlarken, Ayet-el Kürsi , Felak ve Nas sureleri (mümkün olduğu kadar sayısı çok olmalıdır ) okuması gerekir. Aşağıdaki ayetleri okumak kalkan duası gibidir. Evi, kişiyi, komşuları ve okunduğu her yeri korur.

Okunuşu:

Ellezîne izâ esâbethum musîbetun, kâlû innâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn(râciûne).

Anlamı: 

Onlar; başlarına bir musibet gelince, “Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz” derler. Bu ayeti kerime bol bol zikredilmelidir

Okunuşu:

Euzü bi kelimatillahi’t tammati min şerri ma halak.’’

Anlamı: 

‘’Yarattığı şeylerin şerrinden Allah’ın kâmil sıfatlarına ve noksansız kelimelerine sığınırım.
Cenab-ı Hak, bu konuda Resul’üne şu duayı ders verir: De ki: Ya Rabbi, şeytanların dürtmelerinden Sana sığınırım. Yanımda bulunmalarından da Ya Rabbi yine Sana sığınırım.” (Mü’minun,  97-98)
Bir başka rivayette ise kişi zararlı hallerde şu duayı okuyabilir denilmiştir.

Okunuşu:

Bismillâhi’liezî lâ yedurru maa’smihî şey’ün fi’l-ardi ve lâ fi’s-semâi. Ve hüve’s-semîu’l-alîm.

Anlamı:

“Adıyla hareket edildiğinde yerde ve gökte hiçbir şeyin zarar veremeyeceği Allah’ın adıyla başlıyor ve O’na sığınıyorum. O, işiten ve bilendir.

admin:
Related Post