Besmelenin Fazileti ve Esrarı

Besmelenin Fazileti ve Esrarı
Besmelenin Fazileti ve Esrarı

1-) Bismillâhirrahmânirrahîm’i bir kağıda daire içine 8 kere yazıp dairenin etrafına “Vellezîne meahû eşiddâu” yazarak üzerinde taşıyan kimseyi herkes sever, herkese güzel görünür, herkesin muhabbet ve ta’zimine (1) mazhar olur.

2-) Bir kimse 7 gün sabah namazının veya ikindi namazının ardından 786 kere Bismillâhirrahmânirrahîm der ve ardından “Ya Rabbi, Peygamberimiz Muhammed (s.a.s.) hürmetine ve O’nun Ehl-i Beyti hürmetine, benim şu işim şöyle olsun” diye dua ve niyazda bulunursa Allahu Teâlâ’nın izniyle hacet ve dileği yerine gelir.

3-) Muharremin 1. inci günü 130 defa bir kağıda yazıp üzerinde taşıyan ve yakınları ömür boyu hiç musibete maruz kalmaz.

4-) Bir kağıda 190 kere yazıp muska yaparak taşıyan hasta olmaz.

5-) Yatacağı vakit 21 kere Bismillâhirrahmânirrahîm deyip uyuyanın malı hırsızlıktan, evi yangından, kendisi aniden vefattan, felç ve nüzul gibi hastalıktan korunur.

6-) Evladı yaşamayan, evlat hasreti çeken veya evladı olmayan bir kağıda 100 defa yazıp üzerinde taşırsa evladına kavuşur veya evladı olur ve uzun bir hayat sürer.

7-) Bir kağıda Rahmânirrahîm’i 50 kere yazıp üzerine 150 kere Bismillâhirrahmânirrahîm okuyarak üzerinde taşıyanın her haceti Allahu Teâl’nın izniyle yerine gelir.

8 ) Güneş doğarken, güneşe doğru 600 kere Bismillâhirrahmânirrahîm deyip 600 kere de salavat getirirse, ummadığı taraftan bir zenginliğe nail olur.

9-) Bir kağıda 100 kere Bismillâhirrahmânirrahîm yazılıp tarlaya gömülürse o tarlanın bereketi artar.

10-) Besmeleyi aynaya yazıp her gün 40 defa bakarak “Kulillâhümme” ayeti kerimesi “biğayri hisab”  a kadar okuyan kısa zamanda zengin olur ve zaruretten kurtulur.

11-) Bir bardak suya 786 kere okuyup o suyu muhabbeti istenen kimseye içirilirse, Allah’ın inayetiyle o kişi muhabbet besler.Vesveseli ise vesvesesi geçer. Şuuru bozuk olan içerse şuuru yerine gelir. Hafızası zayıf olan içerse hafızası kuvvetlenir. Bu işlem gün doğarken 7 sabah içilmelidir.

12-) Kurşun üzerine yazılıp bu kurşun oltaya bağlanarak ava çıkılırsa balık avı bereketli olur.

13-) Her gün sabah namazından sonra 500 kere okumaya devam eden olan hadiseleri ve olacak hadiseleri rüyasında görür.

14-) Ölenin kefeninin üzerine 70 kere yazılıp konulursa Münker ve Nekir meleğinin korkusundan ve kabir azabından emin olunur.

15-) Hasta birine tabak içine 40 defa yazılıp zemzemle yazı silinerek hastaya içirilirse, Allahu Teâlâ’nın izniyle hasta şifa bularak iyileşir.

16-) 35 kere yazılarak bir eve asılırsa her türlü insan şerrinden ve hayvan zararlarından korunulur. Dükkana asılırsa o dükkanın ticareti çok ve bereketli olur.

Bilinmeyen kelimeler:
1-) Ta’zim : Arapça bir kelime (1- büyütme, ağırlama. 2- ikram etme, saygı gösterme)