Gusül Abdesti Almanın Faziletleri

Gusül Abdesti Almanın Faziletleri
Gusül Abdesti Almanın Faziletleri

Yüce Rabbimizin belirli durumlarda emirleri arasında yer alan ve ayrıca birçok faziletleri bulunan gusül abdesti, bu vesile ile müslüman bir kimsenin mutlak suretle gerçekleştirmesi gereken bir ibadet türüdür.

Gerek maddi ve gerekse de manevi yönden birçok hikmeleri bulunması vesile ile ayrıca gerekmediği durumlarda örneğin, cuma gününde alınması tavsiye edilen gusül abdesti, bu vesile ile büyük islam alimleri tarafından da cuma gününde gerçekleştirilmesi tavsiye edilmektedir.

Peygamber efendimizin şefaatına nail olmaya vesile olan ve gerek dünya hayatında gerekse de ahiret hayatında huzur ve saadetin elde edilmesine vesile olan ve aynı zamanda sünnet-i seniyye olan gusül abdesti bu sayede tüm bedenin gerek maddi ve gerekse de manevi yönden kirlerden temizlenmesine ve bu sayede beden sağlığını tehdit edebilen bakteri ve mikropların arındırılmasına vesile olmaktadır.

Gusül Abdesti Almanın Sağladığı Faydalar İse Şunlardır;

  • Gusül abdesti alan bir kimsenin bedensel, ruhsal ve hatta zihinsel yönden rahatlamasına ve huzur bulmasına vesile olmaktadır.
  • Gusül abdesti usulüne uygun bir şekilde alındığında, ibadetlerden hasıl olan sevaplardan faydalanılmasına vesile olmaktadır.
  • Gusül abdesti alan bir kimsede beden hafifliği hasıl olduğundan, bu vesile ile güne daha enerjik ve özgüvenli bir şekilde başlamasına ve bu vesile ile de iş ve sosyal aktivitelerden daha fazla verim almasına vesile olmaktadır.
  • Gusül abdesti alan bir kimseden şeytanlar uzaklaştığından vesvese alma durumu söz konusu olmamaktadır.
  • Gusül abdesti alan bir kimse ruhsal yönden rahatlama ve huzura sahip olması sayesinde, stres, kaygı, uyku problemleri, kötü beslenme alışkanlıkları gibi birçok olumsuz durumlardan da uzak kalmasına vesile olmaktadır.
  • Gusül abdesti alan bir kimse, ayrıca melekler tarafından da övülerek günahlarının affedilmesi için duada bulunulmasına vesile olmaktadır.
  • Gusül abdesti alan bir kimsenin hanesinde hayır ve bereketin hasıl olmasına vesile olduğu gibi, ayrıca hane içerisinde sevgi, muhabbet, rızık genişliği ve bereketinin de hasıl olmasına vesile olmaktadır.

Yüce Rabbimizin rahmet ve mağfiretinin tecelli etmesine de vesile olması sebebiyle ve 5 vakit farz namazlarının hakkı ile eda edilmesi vesile ile müslüman bir kimse üzerine farz olan gusül abdesti, bu vesile ile gereksinim duyulması durumunda mutlak olarak farz namazı öncesinden alınmasına özen gösterilmelidir.