Salat-ı Münciye (Tüncînâ) duası

Salat-ı Münciye (Tüncînâ) duası
Salat-ı Münciye (Tüncînâ) duası

Salat-ı Münciye (Tüncînâ) duası :

Necat Salavatı :

Salat-ı Münciye (Tüncînâ) duası ne zaman okunmalıdır?:

Salat-ı Münciye farz olan namazların sonunda tesbihat yaparken okunabilir. Oldukça faziletli olan bu dua sadece namazlardan sonra değil gün içerisinde de okunabilir. Ayrıca kişinin bir haceti olduğunda ve ya sıkıntıya düştüğünde de okunabilir. Namazlardan sonra okunması konusunda bid’at olduğuna dair görüşler varsa da tesbihattan sonra okunması halinde bid’at olmayacaktır. Salat-ı Münciye duası okunurken eller yukarı doğru açılıp dua edilebilir. Ayrıca herhangi bir savaş anında ve ya düşmanla karşılaşınca da okunabilir. Günlük zikirler arasında da okunabilir.

Dua :
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ صَلاَةً تُنْجِينَا بِهَا مِنْ جَمِيعِ اْلاَحْوَالِ وَاْلآفَاتِ وَتَقْضِى لَنَا بِهَا جَمِيعَ الْحَاجَاتِ وَتُطَهِّرُنَا بِهَا مِنْ جَمِيعِ السَّيِّئَاتِ وَتَرْفَعُنَا بِهَا عِنْدَكَ اَعْلَى الدَّرَجَاتِ وَتُبَلِّغُنَا بِهَا اَقْصَى الْغَايَاتِ مِنْ جَمِيعِ الْخَيْرَاتِ فِى الْحَيَاتِ وَبَعْدَ الْمَمَاتِ اِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرٌ

Okunuşu :
“Allâahumme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammedin, salâten tüncînâ bihâ min cemîil ehvâali vel âfât, ve takdî lenâ bihâ cemî’al hâcât, ve tutahhirunâ bihâ min cemî’isseyyi’âat ve terfe’unâ bihâ indeke a’ledderecâat, ve tübelliğunâ bihâ aksa’l gayât, min cemî’il hayrâti fi’l hayâti ve ba’del memâat, inneke alâ külli şey’in kadîr.”

Anlamı :
“Allah’ım! Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed Mustafa’ya salat eyle. Öyle bir salat ki; o salat vesilesiyle bizi bütün korku ve afetlerden kurtar, bütün ihtiyaçlarımızı gider, bizi bütün günahlardan temizle, bizi derecelerin en yücesine yükselt ve onun vesilesiyle bizi, hayatta ve ölümden sonra bütün hayırların en son noktasına ulaştır. Şüphesiz sen her şeye kadirsin.”

Diğer bir okunuş:
“Allâhumme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Seyyidina Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî’il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcât ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi’s-seyyiât ve terfe’unâ bihâ ındeke a’lâ’d-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ’l-ğayât min cemiîl-hayrâti fî’l-hayâti ve ba’del-memât birahmetike Yâ erhame’r-rahimîn. Hasbunellahu ve ni’mel vekîl, ni’mel mevlâ ve ni’me’n-nasîr. Ğufraneke rabbenâ ve ileyke’l-masîr.”

Anlamı:
“Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e (sav) ve onun ehli beytine salat at. Bu salavat o derece değerli olsun ki: Onun hürmetine bizi bütün korku ve belalardan kurtarsın. Bizim ihtiyaçlarımızı o salavat hürmetine yerine getirsin, bizin bütün günahlardan bu salavat hürmetine temizlersin, o salavat hürmetine bizi derecelerin en üstüne yüceltirsin, o salavat hürmetine hayatta ve öldükten sonra düşünülebilecek bütün hayırlar konusunda gayelerin en sonuna kadar ulaştırsın. Ey merhametlilerin merhametlisi bize bunları merhametinle nasip et. Allah Teala bize kafidir ve ne iyi bir dost, ne iyi bir vekildir. Ey Rabbimiz, senin mağfiretini dileriz, dönüş yalnız sanadır.”

Bir diğer okunuş şekli :
“Allahümme salli ve sellim alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammedin salâten tüncînâ bihâ min cemi’il mihani vel ihani vel ahvâli vel beliyyât. Ve tüsellimünâ bihâ min cemi’il fiteni vel esgâmi vel âfâti vel âhâti ve tütahhirunâ bihâ min cemi’il uyûbi vesseyyiâti. Ve tağfiru lenâ bihâ min cemi’iz zünübâti ve temhû bihâ annâ cemi’al hatîâti. Ve tagdî lenâ bihâ cemi’a mâ natlubuhu minel hâcâti. Ve terfe’unâ bihâ indeke a’ledderacât. Ve tübelligunâ bihâ agsel ğâyâti min cemi’il hayrâti fil hayâti ve ba’del memâti. yâ Rabbi! Yâ Allahü yâ Mücîbed daavâti bi rahmetike yâ Erhamerrâhimîne irhamnâ, irhamnâ, bi hürmeti muhammedin ve âlihi ve sahbihi ecmaîn”

Salat-ı Münciye duasının faziletleri :
(koruyucudur, kurtarıcıdır, manevi yardımın gelmesine sebep ve vesiledir)
Bu duayı okumak büyük sevaplara nail olmayı sağlar. Çünkü içerisindeki anlamlar büyük sırlar içerir.

1-) Sıkıntılı anında Salat-ı Münciye duası okuyan kişinin sıkıntısı gider. Rabbine karşı yönelen bir kul olmasını sağlar.

2-) Salat-ı Münciye duası okuyan kişiyi Allah’u Teala belalara karşı korur. Gün içerisindeki diğer sıkıntılardan da bertaraf olmuş olur.

3-) Salat-ı Münciye duası okumak bereketin artmasını da sağlayacağı gibi Peygamberimize (s.a.v.) salatü selam olmasından dolayı da okuyan kula salavat sevabı yazılmasını sağlar.

4-) Bütün afetlere.

5-) Bütün musibetlere.

6-) Maddi-manevi sıkıntılara.

7-) Korku ve endişelere.

8 ) Kaygı ve tasalara.

9-) Belalardan.

10-) Gelecek musibetlerden emin olur ve perde olur.

11-) ihtiyaç ve arzularının kolay, muradı hasıl olur.

12-) Rızkının da bol ve bereketli olacağı ümit edilir.

13-) Sıkıntılı zamanlarda bu mübarek salavatı okuyan kimse dünya ve ahiretin sıkıntılarından kurtulur.

14-) Tehlikeli zamanlarda bu mübarek salavatı okuyan kimse dünya ve ahiretin sıkıntılarından kurtulur.

15-) Huzurlu olmak istiyorsan bu salavatı okumaya devam et ve bir an olsun istiğfarı elden bırakma

16-) Bir hacet için okunursa, şimşek gibi sür’atli tesir eder.

17-) Bütün kaza ve musibetlere karşı bu Salaten Tüncina duasını okumaya devam et.

18-) Düşmanların şerrinden korunur.

19-) Hasetçilerin şerlerinden korunur.

20-) Vesveselerinden korunur.

21-) Hacetleriniz ve dileklerinizin yerine gelmesinde çok makbul bir salavattır.

22-) İhlas ile okunmasında kısa zamanda dileklerinizin olmasına vesiledir.

23-) Bir murada kavuşmak için, Salaten Tüncina) okumalıdır.

24-) Her türlü sıkıntınızdan “Selaten Tüncina ” duası ile kurtulun

Okunma şekli :
Bir sıkıntısı olan kişi , geceleyin 2 rekat namaz kılar .
namazdan sonra en az 11 olmak üzere 33 ,66, 99 , 111 , 333 , 666 , 999 , 1111
olmak üzere istediği sayıda okur .
33 ,66, 99 , 111 , 333 , 666 , 999 , 1111 sayılarına gelindiğinde :
” Ya Rabbi beni filanca işten kurtar ”
diye dua edip sonra tekrar okumayı sürdürmek uygundur.